lørdag den 30. april 2011

Neil Strauss bog - Spillet / The Game

Bogen Spillet af Neil Strauss bliver af uransagelige grunde af mange set som en scoremanual. Det er det ikke - det er en selvbiografisk roman der nogenlunde korrekt beskriver hvordan Neil Strauss aka. Style lærte game. Og de ting der sker i game communitiet deromkring da det hele blev kommercielt.

Style starter som AFC, der ikke kan score. Han finder fastseduction.com og går igang. Efter lidt tid sætter han rigtigt kul på. Han lægger frisk ud med en allround makeover:

  • stemmetræning
  • innergame (Med Hypnotica. Finder det tvivlsomt det virkede - eller om det bare var for at få Hypnotica med i bogen)
  • dansetimer

Bare DET kan nok langt hen ad vejen forklare hans succes. Det ser ud til at masser fra gamemiljøet fokuserer på de sociale teknikker, og gør alt for lidt ud af at ændre dem selv.

Anyway, Style er så en masse i felten, bliver ven med Mystery under en bootcamp og er hurtigt instruktør i Mystery Method - der var meget få "uddannede" gamere den gang. Og angiveligt også fordi Mystery så potentiale i Style.

For mig ser det ikke tilfældigt ud at Mystery Method virkede godt for Neil Strauss. Mystery Method bygger på at have en masse social udstråling og "vægt". Mystery var selv en nogenlunde succesfuld tryllekunstner - turne i Rusland, jævnlige TV-optrædener i USA. Neil Strauss var en succesfuld forfatter og havde udgivet flere bøger allerede. Så et stykke hen ad vejen kan de bare sige "jeg er den og den" - og det ville virke.

Det er formodentlig det de laver i midten af de 7 timer et MM-pickup tager. Men der er også nogen super gode sociale teknikker i MM.

Så sker der en masse sjove ting og sager - blandt andet flytter en del top gamere sammen i et mansion i Los Angeles - Project Holywood. De første game-firmaer bliver startet op. De første game-bøger bliver solgt som pdf fra hjemmesider.

Der skal jo være en skurk i en god bog - og Tyler Durden der startede RSD blev så skurken. mange nye har derfor en uberettiget modvilje imod RSDs super gode produkter.

Jeg vil selv gætte på at Neil Strauss spurgte TD om lov først. Der er også rygter om at det var bestemt for forhånd at Neil Strauss skulle skrive en bog om game-miljøet, og det var derfor alle guruerne - Ross Jeffries, Mystery, Hypnotica, osv - gad at omgås ham. Ingen kender sandheden.

"Spillet" har betydet meget for hvem folk "kender". De nye i miljøet kender kun de folk fra Spillet - mens folk som Franco, woodhaven / Vin Di Carlo, MrSex4UNYC, ijffffi og Gunwitch er mindre kendte.

Bogen er fin til motivation og god underholdning.

Men lad være med at tage den for en game-manual, eller bare at tro at "hvis det ikke er med der, er det ikke godt". Hvis du bare vil i gang, er det spild af tid at læse den. Neil Strauss anden game-bog Stylelife Challenge er meget bedre så - hvis det skal være med Strauss. Du kan få en ide om hvad Strauss (og Mysterys) game går ud på her.